Autoverzekering in het buitenland ook geldig?

De tijd van op vakantie is weer aangebroken onderhand en velen gaan weer ouderwets op pad met hun eigen auto. En echt niet alleen naar Zuid Frankrijk met de camper. Nee door heel Europa worden vakanties geboekt. Handig is dan wel om te weten in welke landen je verzekerd bent met jouw autoverzekering. Want niet overal is deze geldig in Europa.

Groene kaart geeft het antwoord

Om er achter te komen waar je wel en niet verzekerd bent heb je de groene kaart nodig. Daarop staat precies vermeld in welke landen je gedekt bent tegen eventuele schade en andere kosten. Let er wel op dat dit per verzekeringsaanbieder verschilt. Naast deze informatie staat er ook het nummer op dat ingevuld moet worden op het schadeformulier mocht dit nodig zijn. Ook het kentekennummer dat verzekerd is en de duur van de verzekering staan erop.

Groene kaart altijd mee

Vanzelfsprekend is het aan te raden om de groene kaart altijd mee te nemen als u op pad gaat met de auto. Mocht er wat gebeuren dan heeft u de gegevens altijd bij de hand. Dit geldt ook wanneer andere personen uw auto mee nemen natuurlijk. Het beste is om de groene kaart veilig op te bergen in het dashboardkastje zodat u hem nooit vergeet.

Waarom niet in heel Europa geldig?

Zoals gezegd hoeft u zich in het grootste gedeelte van Europa nergens druk om te maken en is uw verzekerig gewoon geldig. Maar neem nu Cyprus. Daar hebt u alleen dekking in het gebied dat wordt bestuurd door de Republiek. En een ander voorbeeld is Servië waar je alleen verzekerd bent in Montenegro en het deel dat bestuurd wordt door de regering van Servië. Daar heb je overigens ook een papieren variant van de groene kaart nodig, let daar dus op mocht u op vakantie gaan naar een van deze bestemmingen.

(268)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.