Welke auto past bij jou?

Dus jij hebt besloten dat je eindelijk van je oude krot af wilt en een auto wilt kopen die echt bij jou past? Of ga jij je eerste auto kopen? Dat kan heel spannend zijn en vaak weet je nog niet zo goed wat voor auto je eigenlijk wilt. Daarnaast ben je meestal erg beperkt in je budget als je voor het eerst een auto gaat kopen, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat je niet in een auto kunt rijden die bij jou past! Auto’s zijn er nou eenmaal in allerlei vormen, maten, modellen, kleuren, merken etc. In dit artikel ga ik een aantal punten van de auto bespreken waarna jij makkelijker een keuze kan maken bij het kopen van een auto.

Ruimte in de auto

Hoeveel ruimte heeft jouw nieuwe auto nodig? Ben je alleen, heb je en partner of misschien zelfs kinderen? Aan de hand daarvan kun je bepalen hoeveel zitplaatsen je minimaal nodig hebt. Reis je vaak en heb je veel bagage- en opbergruimte nodig of juist niet?

Merk en model

Wat jij heel mooi vindt kan een ander weer spuuglelijk vinden. Kijk buiten om je heen en je vindt al snel een bepaald merk dat je aanspreekt. Eenmaal jouw merk te gevonden te hebben is het tijd om te zoeken naar een model. Dit kan je het best op het  internet doen zodat je gelijk een overzicht hebt van alle modellen van een bepaald merk en de bijbehorende prijsklasse. We kunnen nou eenmaal niet allemaal een Ferrari kopen! Wil je toch een duur merk aanschaffen? Je bent een stuk goedkoper uit wanneer je een auto uit Duitsland importeert. Deze auto’s bezitten vaak ook extra opties die in Nederland geen standaard zijn. Veel luxe dus voor relatief weinig geld!

Brandstof

Benzine, diesel of lpg? Lpg is de schoonste brandstof en als je van plan bent veel kilometers te maken kan dit goed voor jou uitpakken. Dit geldt ook voor diesel, dus pas een diesel auto nemen als je van plan bent heel veel te gaan rijden.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden kent vele voordelen. Zo is het veel goedkoper dan benzine, diesel of lpg. Daarnaast hoef je geen BPM te betalen en je helpt het milieu er een handje mee. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan elektrisch rijden. Het opladen duurt langer dan tanken, er zijn nog relatief weinig oplaadpunten en de maximale snelheid ligt lager. Echter ben ik ervan overtuigd dat we over een x aantal jaar bijna allemaal elektrisch rijden.

Nieuwe auto of tweedehands

Niet iedereen heeft het budget om een gloednieuwe auto te kopen. Het heeft natuurlijk wel een aantal voordelen, zoals dat de auto splinternieuw is en je weet wat je koopt. Daarnaast kun je genieten van garanties van de autodealer. Kies vervolgens een verzekering die past bij jouw auto.

Het voordeel van een tweedehands auto is voornamelijk dat het veel goedkoper is. Echter krijg je geen garantie, de auto ziet er niet meer nieuw uit en heeft al de nodige kilometers gereden.

(324)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.