Uitkijken naar de kerstdagen

Het lijkt misschien een beetje vroeg, maar na de zomervakantie beginnen veel mensen al uit te te kijken naar de feestdagen. Wat is er nou zo leuk als tijdens de koude wintermaanden lekker knus met de familie thuis te zijn en lekker genieten van een uitgebreide kerstdiner. Even lijkt er overal op de wereld vrede te zijn en iedereen is lief voor elkaar. Ik kan me nog een mooi moment uit het tv programma ‘Voetbal International’ herinneren waarbij René van der Gijp vertelt dat we milder worden van een kerstboom. Ergens heeft die wel gelijk, misschien is het een idee om de kerstboom maar het hele jaar door te laten staan?

Waarom kerst zo populair?

Dat kerst één van de populairste feestdagen is zal je vast niet verbazen. Jaarlijks wordt het door miljoenen mensen wereldwijd gevierd. Wat me ook opvalt is dat je bij steeds meer huishoudens direct één dag na Sinterklaas de kerstboom al in huis ziet staan. Persoonlijk vind ik dat een beetje overdreven, maar het zegt wel genoeg over hoe het speelt bij de mensen. Wat kerst zo populair maakt is de gezelligheid, de warmte en dat iedereen soort van verbonden is met elkaar. Even maakt het niet maar uit wie je bent, hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt. Even lijken we met z’n allen één geheel te vormen en in dat opzicht heeft René van der Gijp misschien wel gelijk, kerst maakt ons milder.

Commercie rond kerst

Sommige mensen vind het kerstfeest te commercieel worden. Je ziet ook dat er overal op wordt ingespeeld, denk aan supermarkten, sport, reclame etc. De kerstaanbieding van de week, de kersttoppers, kerstuitverkoop.. Ja je kent het wel. Als er ergens geld aan te verdienen is, is het wel met kerst. Kerstpakketten vliegen de deur uit, er worden massale inkopen gedaan bij de supermarkt en er worden enorm veel cadeautjes gekocht. Ik kijk er alweer naar uit!.

(728)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.