Geld lenen vergelijken

Degene die geld gaat lenen moet goed opletten welke voorwaarden er gelden. Geld lenen per direct is wel mogelijk, maar dan gaat het om relatief kleine bedragen, je kunt dan tot maximaal 700 euro lenen, dit wordt ook wel een minikrediet of minilening genoemd.

Hypotheek

Maar er zijn natuurlijk nog meer leenvormen, zo is er de vertrouwde hypotheek, het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. De hypotheek wordt over het algemeen alleen verstrekt voor de aanschaf van een huis, er zijn wel uitzonderingen, want er wordt ook wel eens een hypotheek verstrekt voor een boot.
Dit is een langlopende leenvorm waarbij je kunt kiezen uit verschillende aflosmethoden. Je hebt de lineaire aflossing, dit is wel de bekendste. Je kunt ook kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek, vaak zijn deze gekoppeld aan een beleggingsrekening. Het enige wat je met een aflossingsvrije hypotheek aflost is de rente.
Het is dan de bedoeling dat op de aflooptijd je beleggingen zo veel hebben opgebracht dat hiervan de restschuld betaalt kan worden. Deze vorm is de overheid nu aan het afbouwen, zodat er op termijn niet meer voor deze vorm gekozen kan worden.

Geld lenen per direct

Met geld lenen per direct komen nog wel een paar andere leenvormen naar boven. Wil je een goedkoop doorlopend krediet en kun je snel alle benodigde papieren aanleveren, dan kun je binnen twee dagen het benodigde geld op je rekening hebben staan. Dit geldt ook voor de persoonlijke lening.
Belangrijk is wel dat je van te voren verschillende offertes aanvraagt, zodat je meerdere keren kunt vergelijken wat je aan vaste lasten kwijt bent.
Denk daar niet te licht over, want een klein verschil in percentage kan al snel op lopen tot een besparing van honderden euros.

Combinatie krediet

Niet zo bekend is het combinatie krediet, hierbij worden verschillende elementen uit het doorlopend krediet en de persoonlijke lening samengevoegd. Het heeft een aantal voor- maar helaas ook een aantal nadelen. Geld lenen per direct is ook bij deze leenvorm mogelijk, ook hier kun je binnen 2 dagen het geld op je rekening hebben staan.

Wil je geld lenen per direct? Het geleende geld kan binnen 2 dagen op je rekening staan, lever dan wel alle benodigde papieren snel aan. Geld lenen kan snel.

(36)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.