Help, ik ga een huis kopen!

Je bent er helemaal klaar voor. Je hebt een goede baan, je leven is op orde en het is tijd voor een nieuwe stap; het kopen van een huis. Met de economie van tegenwoordig kan het kopen van een huis zelfs voordeliger zijn dan wanneer je gaat huren. Maar hoe werkt dat het afsluiten van een hypotheek en wat komt er allemaal bij kijken?

Hoeveel kan ik krijgen?

hypotheek afsluitenVoordat je op huizenjacht gaat is het belangrijk om te weten hoe hoog de hypotheek is die je kunt krijgen. Ga naar een bank of adviseur om een exact bedrag te krijgen met hoeveel je mag lenen. Hierbij wordt gekeken naar je inkomsten maar ook eventuele schulden die je nog hebt staan. Ook kan deze adviseur je vertellen wat je precies nodig hebt voor het afsluiten van een hypotheek: een legitimatiebewijs, recente salarisstrook, werkgeversverklaring, bewijsstukken van eigen vermogen en leenovereenkomsten. Als je de hypotheek echt gaat afsluiten is het belangrijk om de koopovereenkomst en een taxatierapport te hebben.

Het huis gevonden

Als je een huis hebt gevonden dat je bevalt en waar je graag zou willen wonen, ga je met de verkopers onderhandelen over de verkoopprijs. Zodra er een overeenstemming is, tekenen jullie een koopovereenkomst. Daarna moet het huis getaxeerd worden. De taxateur bekijkt wat de waarde is van de woning, maar deze hoeft niet gelijk te zijn met het bedrag dat je met de verkopers hebt afgesproken. Nu dit geregeld is, vraagt je adviseur een hypotheekofferte aan. Dit is een lijst met alle documenten die je in moet leveren bij de hypotheekverstrekker.
Als dit allemaal geregeld is, komt het officiƫle gedeelte van de overdracht. Dit wordt gedaan door een notaris. Hij controleert alle papieren en zorgt voor een leveringsakte. Op die manier wordt alles netjes volgens de regels gedaan en kan er niks fout gaan.

Verbouwen

Allemaal leuk en aardig dat je een hypotheek hebt gekregen, maar het kan goed zijn dat je ook nog een groot deel in huis moet verbouwen. Misschien heb je hier wel een mooie spaarrekening voor, maar als de kosten oplopen moet je toch iets anders verzinnen. Als je niet weer met een bank in de weer wilt is het afsluiten van een lening zonder bank de beste optie. Dit is mogelijk door het inschakelen van een kredietverstrekker. Als je een persoonlijke lening aanvraagt betekent dit ook dat je maar eenmalig een bedrag afneemt voor een bepaald doel (in dit geval dus een verbouwing). Dan weet je ook precies wanneer je alles terugbetaald moet hebben en zit je niet voor een langere tijd dan afgesproken aan een lening vast. Meer informatie: www.geldlenenzonderbank.net

(36)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.