Houden wij van sparen?

Wij Nederlanders houder er van om gratis producten te krijgen. Op beurzen zoals bijvoorbeeld huishoudbeurs is er van alles gratis te eten en zijn er veel producten gratis te verkrijgen. Vooral vrouwen zijn daar erg gevoelig voor te zijn. De huishoudbeurs bijvoorbeeld wordt echt gezien als een dagje uit waar dochters met hun moeder, vriendinnen en collega’s samen naar toe gaan. Lekker slenteren langs de vele kraampjes en demonstraties bekijken van de nieuwste producten. Maar vooral ook gratis producten krijgen en meezeulen in plastic tassen, en gratis culinaire hoogstandjes proeven. Kortom, echt een gezellig dagje uit. De mannen van de vrouwen kunnen dan lekker hun eigen dingen doen die dag, want mannen zijn over het algemeen niet zo gek op een bezoekje aan de huishoudbeurs.

Sparen voor gratis producten

Een andere manier om gratis producten te krijgen zijn de zogenaamde spaaracties van de diverse winkels, benzinestations en supermarkten. We kennen allemaal de inmiddels beroemde zegeltjes van Douwe Egberts met spaarpunten er op. Die spaarpunten zijn dan weer inwisselbaar voor bijvoorbeeld koffiemokken en theeglazen. Of wat dacht u van de bekende zegeltjes van de Shell e de Esso waarmee in de shop van het tankstation leuke artikelen te verkrijgen zijn. Bij een dergelijke spaaractie krijgt de consument meteen een handig boekje mee met daarin de producten waar men voor kan sparen.

Online sparen

Eigenlijk heeft deze trend zich in onze moderne tijd online doorgezet. Er zijn vele websites op het internet te vinden waar je terecht kunt voor kortingscodes en actiecodes voor webshops. Dergelijke sites zijn ongekend populair en worden veel bezocht. Er zijn zelfs sites waar je online kunt sparen voor punten die je dan weer bij andere webwinkels in kunt wisselen om zo met korting een product aan te schaffen. Dat bevestigt eigenlijk alleen maar het feit dat sparen (nog steeds) bijzonder populair onder ons Nederlanders.

(287)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.