Hoe kan ik leren ontspannen?

We hebben allemaal zo nu en dan last van stress. Dat kan te maken hebben met je werk, thuissituatie, relatie etc. Wat de oorzaak ook is, stress is nooit leuk en daarom is het belangrijk dat je de oorzaak van je stress ontdekt. Eenmaal de oorzaak van je stress gevonden te hebben, kun je de stress aanpakken. Wanneer je niks aan je stress doet en het als het ware blijft ophopen, kan dat leiden tot een burnout. Je krijgt immers te veel hooi op je vork en zult het hoe dan ook rustiger aan moeten doen. Als je éénmaal te maken krijgt met een burn-out ben je nog verder van huis, dus leer de symptomen te herkennen en je stress aan te pakken.

Luister naar je lichaam

Door goed te luisteren naar je lichaam kun je de nodige stress voorkomen. Voel je je altijd moe en futloos? Zorg ervoor dat je eerder naar bed gaat, een nachtrust van acht uur wordt sterk aanbevolen. Wanneer je niet voldoende slaapt, zul je je de hele dag vermoeid en slaperig voelen. Daarnaast is het een goed idee om eens te kijken naar je voedingspatroon. Eet je voldoende en gevarieerd?

Ga sporten

Door intensief te gaan sporten kun je als het ware je hoofd helemaal leegmaken. Je bent volledig geconcentreerd op je sport waardoor je niet aan andere dingen hoeft te denken. Daarnaast helpt sporten ook om beter in slaap te vallen en zorgt het ervoor dat je een mooier lichaam krijgt. Onderzoekt wijst uit dat we gelukkiger zijn als we een mooi strak lichaam hebben. Wil je een professioneel programma volgen met begeleiding van diëtisten en of psychologen?

Zet je telefoon uit

Smartphones zijn tegenwoordig een grote bron van stress. Denk aan een whatsappje van hem/haar, sms-je, e-mail, Facebook, Twitter etc. Probeer een paar uur per dag je telefoon uit te zetten of niet te gebruiken en ontdek zelf hoe rustig je daarvan wordt. Dit doet me denken een een nummer van Bruno Mars met ‘The lazy song’. Hierbij een mooi relevante stuk uit het nummer: “Today I don’t feel like doing anything, I just wanna lay in my bed. Don’t feel like picking up my phone, so leave a message at the tone.”

Ga een stukje rijden

Voor veel mensen werkt autorijden ontspannend. Lekker even een stukje de weg op, muziek lekker hard en gaan met die banaan! Dit geldt doorgaans wel voor de wat meer ervaren bestuurders omdat beginnende bestuurders nog vaak rijangst kennen en bang zijn om een ongeluk te veroorzaken. Kom je daarna ontspannen thuis ga dan rustig nog even je favoriete Tv programma bekijken via Tvgemist.be.

Doe dingen die jou gelukkig van maken

Het klinkt heel simpel maar door je zoveel mogelijk bezig te houden met dingen die je leuk vindt, krijg je veel minder met stress te maken.

(740)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.