Is uw vader wel uw vader?

We staan er eigenlijk nooit echt bij stil. Is de man die elke zondag het vlees snijdt wel echt onze vader? Zonder twijfel nemen we maar aan dat dit daadwerkelijk zo is. Maar het schijnt zo te zijn dat in een op de tien gevallen niet zo is..

Dramatsche situaties

Iedereen kent vast de intro wel van ‘Alive’ van Pearl jam, waarin Eddie Vedder vertelt jarenlang de verkeerde persoon als vader te hebben gekend.:“Son, she said, have I got a little story for you. What you thought was your daddy was nothin’ but a…” Denkt u zich eens in hoe u zich zou voelen als uw moeder dit zou zeggen. Helaas is dit vaak de werkelijkheid voor vele mensen. En gezien de televisieprogramma’s die er vandaag de dag aandacht aan besteden is het een probleem dat veel voorkomt onder de mensen.

Waarom geen duidelijkheid?

U vraagt zich misschien af hoe zulke dingen verzwegen kunnen worden, maar gezien vanuit het oogpunt van de desbetreffende moeders valt er ook wel enig begrip voor te hebben. Stel dat het gebeurt dat de vrouw een keer vreemd is gegaan wat zomaar zou kunnen, het gebeurt zo vaak. Een aantal redenen dat de moeders de vader verzwijgen kunnen dan vervolgens zijn:

-Men vreest voor het einde van de relatie
-Uit schaamte voor de directe familie en vrienden
-Angst om zwanger op straat te worden gezet

Vaderschapstest biedt uitkomst

Er zijn ook andere gevallen waarin men niet zeker weet wie de vader is. Denk hier aan iets ernstigs als een verkrachtingszaak bijvoorbeeld. En er zijn veel meer situaties waarin er onduidelijkheid is onstaan. In dit soort gevallen kan er gekozen worden om een betrouwbare vaderschapstest te laten uitvoeren. En dat is tegenwoordig zeer eenvoudig. Door middel van wat wangslijm te nemen van de vader en het kind en dit te laten testen kan er al voor bijna 100% zeker gesteld worden wie de vader is. Dit zal de nodige onzekerheid wegnemen en de personen in kwestie eindelijk de rust geven die ze nodig hebben.

(281)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.