Moe en futloos?

We krijgen er allemaal weleens mee te maken, je staat op en voelt je moe en futloos terwijl je dag nog moet beginnen. Dit wordt zo een lange slopende dag en het liefst blijf je nog een paar uur lekker in je bedje liggen. Moe en futloos zijn gaat zich, indien er niks aan wordt gedaan, vertalen naar een futloos uiterlijk. Je merkt het eigenlijk al gelijk wanneer je opstaat en je jezelf bekijkt in de spiegel, wallen en alles behalve een stralende uitstraling. Sommige mensen hebben een erg druk leven en nooit even tijd voor zichzelf en toch hebben ze altijd energie voor drie. Dit in tegenstelling tot mensen die echt een dagje nodig hebben om bij te komen van de stress en hectiek. Kortom, wat zijn de oorzaken van moe en futloosheid en wat kun je eraan doen?

Slaaptekort

Een van de belangrijkste oorzaken van je futloosheid is slaaptekort. Het wordt aangeraden om iedere dag 7 tot 8 uur te slapen, zodat je ‘batterij’ volledig wordt opgeladen. Eigenlijk best logisch, wanneer je je telefoon oplaadt tot maar 60% zal die ook niet het einde van de dag halen.

Levensstijl

Zorg jij ervoor dat je voldoende beweging krijgt? Het wordt aangeraden om minimaal tweemaal per week intensief te sporten. Zijn jouw dagen, weken en maanden bijna iedere dag hetzelfde? Dan kom je vroeg of laat in een sleur terecht, waardoor je niet lekker in je vel zit. Mochten je klachten niet afnemen is het goed eens langs de huisarts te gaan.

Voeding

Wanneer je lichaam te weinig brandstof heeft, houdt die er gauw mee op. Ditzelfde geldt ook voor ons, voeding is onze brandstof. We hebben de hele dag door voeding nodig om voldoende energie te hebben voor onze dagelijkse bezigheden en concentratie. Wanneer je niet voldoende, gezond en gevarieerd eet zal futloosheid snel optreden. Je bent tenslotte wat je eet, dus als jij gezond en gevarieerd eet zul je dat kunnen afleiden aan je energielevel en uitstraling.

Bron: https://www.antibiotics-info.be/

(313)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.