Ontspannen in de bossen

In Nederland zij er prachtige bossen om heerlijk in te lopen, te fietsen om te ontspannen. Wie op een mooie zondag door het Amsterdamse Bos loopt, komt veel verschillende mensen tegen die genieten van de buitenlucht. Zo zie je er mensen joggen in sweatshirts, mensen die hun hond uitlaten, maar ook hele families die gaan picknicken of gewoon samen zitten in de natuur. Er bestaan ook echte stiltegebieden, bijvoorbeeld in Laage Vuursche, waar je geen herrie mag maken en je kunt genieten van de stilte van het bos. Er is niets heerlijkers dan met de hond of het gezin een stevige wandeling te maken door het bos, om daarna op een terras een heerlijke pannenkoek te nuttigen, of om gewoon wat te gaan drinken.

Honden aangelijnd in het bos?

In sommige bossen mogen de honden gewoon los lopen maar er zijn ook plekken in Nederland waar ze moeten worden aangelijnd. Meestal is dat aanlijngebod van kracht gedurende een bepaalde tijd van het jaar, vaak van april tot september. Een van de redenen waarom in een bepaalde tijd honden aangelijnd moeten zijn, is bijvoorbeeld het niet verstoren van vogels die broeden tijdens het broedseizoen. Ook geldt er in sommige bossen een opruimplicht, wat inhoudt dat u de uitwerpselen van uw hond in een poepzakje moet opvangen. Noordwijk bijvoorbeeld, kent een echt hondenstrand waar honden het hele jaar door los mogen lopen, maar er geldt daar wel een opruimplicht, waar de meeste mensen zich (gelukkig) keurig aan houden.

Joggen en mountainbiken

Maar ook kom je veel mountainbikers en joggers tegen in het bos, en geef ze eens ongelijk! Wat is er heerlijker dan sporten in de vrije natuur in een mooie omgeving. Lekker zittende kleding aan en sporten maar! In sommige bossen zijn echte mountainbike routes aangegeven voor de fanatieke mountainbikers onder ons. Zo ben je heerlijk buiten en werk je ook nog eens aan een goede conditie.

(697)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.