Tennissen voor fysieke en mentale ontspanning

Ik heb vroeger veel getennist en ik moet zeggen, op een aardig hoog niveau. En ik kan uit ervaring spreken, door tennislessen kun je een aardig eind vooruit komen, maar om echt op hoog niveau te spelen is talent onontbeerlijk. We kennen allemaal de mooie oude tijden waar John McEnroe tegen Jimmy Conners een titanenstrijd uitvochten op het centercourt van Wimbledon en de Australian Open. En waarbij Jimmy Conners het vooral van hard werken en heel veel trainen moest hebben, had McEnroe extreem veel talent, waardoor die bij tijd en wijle echt hemelse ballen kon slaan. Hij stond er bijvoorbeeld om bekend dat hij met een extreem lage bespanning stond te tennissen, en dat kan alleen maar als je de ballen bijzonder goed raakt, anders vliegen ze echt alle kanten op.

Lokale tennisclub

Los van het feit dat tennis een heerlijke sport is waarbij je echt een gummetje door je hersens kunt halen, is het ook een bijzonder sociale sport. Ik herinner me de lange zomeravonden op de tennisclub nog bijzonder goed, met je vrienden een biertje drinken, af en toe een balletje slaan op het tennispark, omgeven door groen en prachtige natuur. Dan stond de tijd stil en kon je uren zitten relaxen en ontspannen.

Sportblessures oplopen

Toch heeft alles zijn prijs, tennissen is leuk en je kunt zo door sporten overgewicht kwijtraken, maar de schaduwzijde van intensief sporten op hoog niveau is het oplopen van blessures. Zeker met tennis, waarbij je afwisselend op hardcourt en gravel speelt, krijgt je lichaam heel wat te verduren. Je kunt dan door bijvoorbeeld overbelasting of een verkeerde beweging een knieblessure of rugblessure oplopen. Op gravel bijvoorbeeld kun je naar de bal toe glijden maar op hardcourt moet je abrupt stoppen waardoor je gewrichten het zwaar te verduren kunnen krijgen.

(436)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.