Waarheden en onwaarheden over ooglaseren

Wanneer je op zoek gaat naar informatie over ooglaseren zal je veel verschillende verhalen horen. Ook zal je merken dat de één een compleet ander idee heeft bij het oog laseren dan de ander. Op deze manier ontstaan er veel fabels over het ooglaseren. Om deze onwaarheden de wereld uit te helpen hebben we er een aantal onder de loep genomen.

Een ooglaserbehandeling is voor iedereen geschikt

Bij het ooglaseren gaat men er gauw vanuit dat iedereen geschikt is voor een ooglaserbehandeling. Dit is echter volstrekt onjuist. Er zijn een aantal zaken waardoor men niet in aanmerking kan komen voor een ooglaser behandeling, die kunnen gerelateerd zijn aan het oog zelf maar ook daaromheen spelen een aantal zaken mee zoals leeftijd en bijvoorbeeld wanneer u zwanger bent.

Ooglaseren is erg pijnlijk

Dit is een aanname die snel uit de wereld kan worden geholpen. Ooglaseren is een zo goed als pijnloze behandeling. Wel kan het zo zijn dat u na afloop van de ooglaser behandeling wat irritatie kan hebben. Ook kan het zo zijn, maar dit verschilt per persoon, dat u last heeft van de klemmen die ze op uw ogen plaatsen om uw ogen open te houden. Tijdens de ooglaserbehandeling worden uw ogen verdoofd en zult u geen last hebben van de behandeling zelf.

De kosten van het ogen laseren zijn hoog

Er wordt vaak gezegd dat men wel wil ooglaseren maar dat het veel te duur is. Nu heeft ‘duur’ sowieso bij iedereen andere betekenis maar toch zijn er een paar overwegingen die u mee moet nemen wanneer u kijkt naar een ooglaserbehandeling. Want wellicht is het toch niet zo duur als u dacht. U zult de kosten uiteindelijk terugverdienen. Wat u in de aankomende 10 jaar zal besteden aan contactlenzen of brillen zal meer kosten dan de kosten van een ooglaser behandeling.

Geen vergoeding ooglaseren

Wat veel mensen vergeten is dat verzekeringen een ooglaser behandelingen deels willen verzekeren. Niet elke verzekering doet hieraan mee, en ook moet u waarschijnlijk kijken naar uw aanvullende voorwaarde maar het is de moeite waard. Online zijn er vergelijkingssites waar je de diverse verzekeraars met elkaar kunt vergelijken.

Ooglaseren is de oplossing voor alle oogproblemen

Ooglaseren kan in veel gevallen oogproblemen verhelpen maar niet in alle gevallen. Bij zowel glaucoom als staar is het niet mogelijk om dit op te lossen met een ooglaserbehandeling. Wel is het mogelijk om dit met een lensimplantatie te verhelpen.

Ooglaseren is gevaarlijk

Waarschijnlijk een van de grootste misvattingen bestaat over het risico van een ooglaserbehandeling. Er wordt gauw gezegd dat het ontzettend veel risico’s met zich meeneemt. Niets is minder waar, ooglaseren brengt wel degelijk risico’s met zich mee maar die zijn niet groter dan bij andere behandelingen, een operatie brengt nou eenmaal risico’s met zich mee. Omdat u zo weinig mogelijk risico’s wil lopen met uw ogen raden wij u daarom ook aan om een goede oogkliniek te zoeken. Kijk niet meteen naar de kosten maar denk ook na over het feit dat het over uw ogen gaat. Een gewaarschuwd mens telt dan ook voor twee.

(39)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.