Welke botox behandelingen zijn er?

Vroeg of laat kan een botox behandeling een uitkomst zijn. Maar Botox wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Ondanks dat veel mensen dat wel denken. Botox wordt al meer dan 40 jaar gebruikt in de medische wereld en is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om spieren tijdelijk te laten ontspannen. Daarnaast wordt Botulinetoxine ook gebruikt om de zenuwen te blokkeren.

Rimpels bestrijden

Voor cosmetische doeleinden wordt Botox veelal gebruikt om rimpels te bestrijden. Vooral mensen die ouder worden kiezen steeds vaker voor dergelijke behandelingen om er weer jonger uit te zien. Door middel van injecties wordt de Botox ingespoten en worden zichtbare en frustrerende rimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en fronsrimpels opgelost.

Kijk niet zo chagrijnig

Je hoort het misschien wel vaker; “Kijk niet zo chagrijnig!”. Wanneer je last hebt van afhangende mondhoeken, kan dat invloed hebben in hoe je bij andere mensen overkomt. Over het algemeen kom je met afhangende mondhoeken treurig of boos over. Afhangende mondhoeken zijn het gevolg van spieren die de mondhoeken continu aanspannen en dat kan dus verholpen worden door een behandeling met Botulinetoxine.

Wat zie je er moe uit

Ook zo’n fijne opmerking; “Wat zie je er moe uit!”. Afhangende wenkbrauwen kunnen de oorzaak zijn. Ook wanneer je een norse uitstraling hebt. In het beginstadium van afhangende wenkbrauwen kun je kiezen voor een Botox behandeling. Dan wordt er Botox ingespoten en de wenkbrauwen als het ware gelift.

Zweetoksels verleden tijd

Heb jij last van overmatig transpireren? Dan is Botox een goede oplossing! Overmatig transpireren is het gevolg van het feit dat de zweetklieren voor een intensieve transpiratie zorgen. Met als gevolg natte plekken onder de oksels, zweetplekken die zichtbaar zijn in de kleding en een zweetlucht die om je heen hangt. Wanneer een goede deodorant niet meer helpt is Botox de oplossing. Door het injecteren van Botulinetoxine in de oksels worden de zenuwen geblokkeerd en is overmatig transpireren verleden tijd.

Migraine

Botox is geen geneesmiddel an sich, maar het kan helpen tegen migraine. Migraine is vaak een gevolg van spieren die willekeurig en ongewild aanspannen en door de Botox behandeling worden deze spieren ontspannen. Door middel van een kleine behandeling, waarbij er kleine injecties in de spiertjes in het voorhoofd worden geplaatst, kan migraine al verholpen worden.

Tandenknarsen tegengaan

Betaal jij je ook scheel aan tandartsrekeningen om je tanden weer op orde te krijgen? Een Botox behandeling om tandenknarsen tegen te gaan is misschien een beter idee. Overdag heb je prima de controle over de spieren in je kaken, maar dat is ‘s nachts tijdens je slaap een ander verhaal. Door Botulinetoxine in de spieren van de kaken te laten spuiten worden deze spieren ontspannen en hoef je je geen zorgen meer te maken over tandenknarsen en beschadigde tanden.

Is Botox gevaarlijk?

Ja en nee. Alles is gevaarlijk als er niet zorgvuldig mee wordt omgegaan en dat is bij het gebruik van Botulinetoxine niet anders. Wanneer het correct wordt toegepast is het ongevaarlijk, maar laat het doen door een erkende specialist. Zoals een arts of een kliniek met specialisten die weten waar ze mee bezig zijn.

(24)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.