Hondenspeelgoed niet genoeg voor honden?

Bijtincidenten als gevolg van loslopende honden. Het is te treurig voor woorden, maar het komt steeds vaker voor helaas. Onlangs was het weer eens raak en de vraag doemt op of het de baasjes aangerekend dient te worden.

Verantwoordelijk

Een tijdje terug was het weer eens raak toen een loslopende hond een jong lammetje te pakken had gekregen, De hond rukte een poot uit het arme beestje en het diende bij de dierenarts ingeslapen te laten worden. Eerder waren het twee honden die ook een jong schaap hadden gegrepen en er de kop van hadden afgerukt. Met een boze schaapeigenaar als gevolg natuurlijk. Misschien is het wel beter om agressieve honden toch maar aangelijnd uit te laten. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk toch bij de baasjes, waar de dieren enkel puur uit instinct handelen.

Hondenspeelgoed moet kunnen helpen

Zouden deze honden dan thuis niet genoeg aan hun trekken komen, omdat ze deze streken uithalen? Bij de meeste dierenwinkels is er werkelijk van alles te vinden voor honden. Hondenspeelgoed in allerlei vormen en maten. Van plastic botten tot aan rinkelende balletjes en nepdiertjes waar ze flink hun tanden in kunnen zetten. Dat zien we toch veel liever dan dat ze de onschuldige weidedieren verscheuren met hun scherpe tanden?

Meer aandacht

Misschien zou het ook helpen om dit soort nieuwsberichten meer onder de landelijke aandacht te brengen en zo de hondenbezitters er op atent te maken goed op hun beesten te letten. Daar zou al een groot deel van de oplossing in kunnen liggen. En aan de andere kant is het ook goed als de schapen niet met hun koppen door het hek kunnen steken, zodat ze niet zo makkelijk meer te grijpen zijn ook.

Laten we hopen dat dit slechts bij incidenten blijft. Zo krijgen de honden niet de slechte naam die ze niet verdienen ook en kunnen de pasgeboren lammetjes lekker hun gang blijven gaan in de wei.

(315)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.