Zes redenen waarom USB sticks nog steeds heel handig zijn

USB-flashstations heel eenvoudig te gebruiken: sluit ze aan op de USB-poort van een computer en je hebt direct toegang tot de documenten die op de schijf zijn opgeslagen. U kunt ook draagbare programma’s uitvoeren vanaf het station zonder ze op de hostcomputer te hoeven installeren. Omdat programma-instellingen (bijvoorbeeld favoriete bladwijzers in Firefox) ook op de schijf worden opgeslagen, is het alsof u uw eigen persoonlijke computeromgeving bij u hebt, waar u ook gaat.  We beschrijven hieronder nog een aantal redenen waarom USB sticks naast het hebben van een cloud omgeving nog steeds van goede waarde kunnen zijn!

1. Ze zijn klein en goedkoop

De sticks zijn goedkoop en erg klein waardoor ze bijvoorbeeld makkelijk aan een sleutelbos kunt hangen. Daarnaast bestaan er ook versies die als een creditcard in je portemonnee te stoppen zijn. Je hebt ze dus snel en eenvoudig bij de hand. En er kan veel data op. Daarnaast kan je bij je bestanden zonder in te hoeven loggen via een browser. En heb je geen internetverbinding nodig om met je bestanden aan de slag te gaan.

2. Ze zijn te personaliseren

Omdat het om een fysiek apparaatje gaat kan je er ook een persoonlijke touch aan geven. Zo kan je een stick in de huisstijl laten maken van je bedrijf. Of een speciaal motief geven, bijvoorbeeld in een uitstraling van hout. Of kan je zoals we hierboven al aangaven een stick laten maken in de vorm van een creditcard. Waardoor je data en een visitekaart kan combineren.

3. Met USB  heb je offline ook toegang tot je bestanden

In de online wereld en die van de cloud heb je altijd toegang tot je bestanden zou je zeggen. Maar dit is niet altijd het geval. Als je op reis bent bijvoorbeeld, kan het gebeuren dat je in gebieden komt waar geen internet voor handen is. Ook in onze eigen omgeving komt het regelmatig voor dat we even geen toegang hebben tot het wereld wijde web. Met een USB drive kan je dan nog gewoon wel bij je bestanden. En je hebt ook geen inloggegevens nodig om erbij te kunnen. Dat kan ook wel eens makkelijk en snel zijn.

4.  Draag je favouriete bestanden altijd bij je

De populairste programma’s hebben draagbare versies die volledig kunnen worden geïnstalleerd en volledig kunnen worden uitgevoerd op USB-flashstations of andere draagbare hardware (bijvoorbeeld iPods of draagbare harde schijven) zonder de harde schijf van de computer te wijzigen. Een ander voordeel van het gebruik van draagbare apps op USB-sticks is dat wanneer u de USB-drive verwijdert, er geen persoonlijke gegevens achterblijven. Er is een draagbare versie van Firefox, OpenOffice portable en vele anderen.

5. Gebruik een USB-flashdrive om computerproblemen op te lossen en te repareren

De fashdrive is uitstekend te gebruiken als reparatieset voor je computer. Zo kan ze programma’s bevatten voor het oplossen van computerproblemen en actieve diagnostiek kunnen rechtstreeks vanaf een USB-stick worden uitgevoerd. AVG heeft bijvoorbeeld een voor USB geoptimaliseerde antivirustoepassing die een virusscan kan uitvoeren op een onrustige pc vanaf de USB-schijf.Uw reparatieset kan bijvoorbeeld  hulpprogramma’s bevatten zoals: AVG rescue, Ccleaner of WirelessNetView.

6. Operating systems draaien van een USB flashdrive

U kunt vanaf uw USB-flashstation een afzonderlijk besturingssysteem uitvoeren, zodat u de harde schijf van uw computer niet hoeft aan te passen. Als je bijvoorbeeld nieuwsgierig bent naar Linux, kun je een USB-flashstation kopen met Damn Small Linux al ingebed in de USB-pen of je favoriete Linux-besturingssysteem installeren vanaf het USB-station met Pen Drive Linux.Het is zelfs mogelijk om Windows XP op te starten vanaf een USB-flashstation, wat handig kan zijn als je pc niet meer kan worden opgestart en je er opnieuw in moet gaan om problemen op te lossen en te repareren.

Zoals je hierboven ziet zijn  tal van redenen te bedenken om USB flashdrives te gebruiken. En wie had dat gedacht, nu 2018 voor de deur staat!

(165)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.