Spijkerbroeken wassen of niet?

Iedereen zit er wel eens mee, moet ik mijn (nieuwe) spijkerbroek in de wasmachine stoppen of niet? Veel mensen zijn bang dat de spijkerbroek gaat verkleuren of de pasvorm veranderd, eeuwig zonde natuurlijk van je dure jeans! Uit onderzoek blijkt dat het aantal bacterieen op je broek amper toeneemt naarmate je deze niet wast. Zo heeft een broek die ruim een jaar lang gedragen is maar iets meer bacterieen dan een broek die pas twee weken oud is. Echter heeft een broek die zo lang niet is gewassen natuurlijk wel veel meer onaangename geurtjes! Mijn tip is dus om je spijkerbroeken wel te wassen, maar pas echt wanneer deze vies begint te worden en de geur onaangenaam wordt. Eens per twee maanden is een goede richtlijn om je aan te houden.

Hoe je spijkerbroek wassen?

– Lees altijd de wasvoorschriften op de labels van je broek. Dit kan per broek verschillen.
– Zorg ervoor dat je zakken leeg zijn. Voorwerpen kunnen je broek namelijk beschadigen.
– Lees de aanwijzingen van het wasmiddel en volg deze.
– Was je spijkerbroeken altijd op 30 graden. Bij hogere temperaturen is de kans groot dat er verkleuringen optreden en dat de broek gaat krimpen. Selecteer op je wasmachine het wasprogramma ‘fijn was’.
– Was je broeken altijd apart! Stop geen andere kledingstukken in de was en niet meer dan vier broeken tegelijk wassen. Daarnaast ook geen donkere broeken met lichte broeken tegelijk wassen om verkleuringen tegen te gaan.
– Zorg er altijd voor dat je je broeken binnenstebuiten wast en wanneer de wasmachine klaar is haal je de broeken direct uit de wasmachine. Vervolgens vouw je deze weer terug en hang je ze op. Vermijd de droger.
– Mocht het wassen onverhoopt toch misgaan, kijk eens een spijkerbroek.me voor een nieuwe merk jeans!

Alternatief

Durf je je broek toch niet in de wasmachine te stoppen? Je kunt het ook in de vriezer stoppen! Dit zorgt ervoor dat de bacterieen worden gedood en de broek zo goed als geurloos wordt.

(281)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.