Onzichtbaar Nederland: wat weet jij van ons Nederland?

Onzichtbaar Nederland is nieuw programma dat uitgezonden wordt door de VPRO. De serie bestaat een 8 verschillende afleveringen met ieder een eigen thema. Op 17 november 2016 begon de eerste aflevering, waar het thema contact aan bod kwam. Hoe had de inwoners in Nederland vroeger contact met elkaar? Hoelang duurde het voordat een bericht verstuurd werd en zou aankomen bij de ontvanger? Wat is de toekomst omtrent het communiceren tussen Nederland en andere landen? Onzichtbaar Nederland is de opvolger van het veel bekroonde programma Nederland van Boven. In dit artikel zal de eerste aflevering worden besproken. Wil je voor het lezen van het artikel nog snel informatie vinden over het programma? Klik dan hier op deze link.

Oude tijden VS. Nieuwe tijden

Zoals eerder is besproken staat aflevering 1 in het teken van contact. Wat is de evolutie van communicatie in Nederland? Hoe communiceerde men in 1910 met elkaar? In deze aflevering volgen we de reis van een man die noodgedwongen zijn moeder op haar ziekbed moet bezoeken. De reis begint in Zeeland en zal eindigen in Nijmegen. De reis anno 1910 duurt 2 dagen, en bestaat uit varen, treinreizen, wachten, overnachten, lopen en fietsen. Tegenwoordig toen we dezelfde reis in amper 3 uur! Helaas voor de man komt hij te laat in Nijmegen. Onderweg is zijn moeder overleden, echter was het niet mogelijk om hem tijdens de reis in te lichten over haar dood. Tegenwoordig hebben de meeste mensen in Nederland een smartphone, wat het erg makkelijk maakt om te communiceren met elkaar.

Telefonie

Het tweede gedeelte van de aflevering staat in het teken van de nieuwe tijd: telefonie. Telefonie heeft in de laatste 20 jaar gigantische stappen gemaakt. In 15 jaar tijd zijn wij van 1G naar 4G gegaan, zijn tienduizenden telefooncellen geplaatst en ook weer verwijderd (de laatste telefooncel staat in Deventer) en is de smartphone de meest recente ontwikkeling om het leven van de mensheid makkelijker te maken.

Zelf kijken? Lees meer

Ben je zelf nu ook geïnteresseerd in het programma maar heb je geen tijd om elke week voor de buis te zitten? Tvuitzendinggemist is een website maar je simpel, snel en gratis TV-programma’s kan terugkijken. Er is een brede selectie van programma’s op alle kanalen. Van NOS tot RTL7, er is voor elk wat wils! Klik op deze link en je wordt direct naar de site gestuurd. Op dit moment kan je aflevering 1 en 2 terugkijken. Aflevering 2 staat in het teken van energie. Alvast veel plezier met kijken!

(88)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.