Hoe bepaalt een DNA test je afkomst

Een DNA test voorziet in een schat aan informatie en is onder meer te gebruiken om te bepalen wat je afkomst is. Wil jij weten waar je oorspronkelijk vandaan komt? Dan is het mogelijk om een DNA test afkomst uit te laten voeren. Je krijgt dan onder meer inzicht in waar je voorouders vandaan kwamen.

DNA test afkomst voorouders

Jouw DNA bevat allerlei informatie over je familiegeschiedenis en dat maakt het dus mogelijk om je afkomst te bepalen. Je voorouders spelen daarin een belangrijke rol, want die bepalen uiteindelijk waar het allemaal begonnen is. Misschien heb je wel Aziatische invloeden in je DNA, maar het kan ook maar zo zijn dat je Amerikaans of Afrikaans bloed in je draagt. Een DNA test afkomst voorouders is het ideale instrument om meer achtergrondinformatie te ontdekken.

Waar liggen jouw roots?

Misschien vind je het gewoon leuk en interessant om te weten waar je originele roots liggen. Of wellicht is het om een andere reden belangrijk voor jou om te weten wat je afkomst is en waar je voorouders vandaan kwamen. Een DNA test die gericht is op de afkomst van je voorouders geeft daar op een gemakkelijke en snelle manier inzicht in.

Zo werkt het

Een DNA test afkomst voorouders is thuis uit te voeren. Daarbij maak je gebruik van speciale wattenstaafjes die je langs de binnenkant van je wang haalt. De afkomst van je voorouders is vervolgens in het laboratorium vast te stellen. Overigens zijn de resultaten van de test gericht op vier rasgroepen:

  • Oost-Aziatisch
  • Sub-Sahara Afrikaans
  • Europees
  • Inheems Amerikaans

Overeenkomsten op basis van vier rasgroepen

Vier rasgroepen vormen de basis om de afkomst van je voorouders te bepalen. Daarbij krijg je na het uitvoeren van een DNA test afkomst heel gespecificeerd inzicht aan de hand van percentages. Des te meer overeenkomst is er met een bepaalde rasgroep des te meer roots er in deze groep liggen.

Als het percentage bijvoorbeeld het grootst is in de Oost-Aziatische groep heb je daar de meeste roots liggen. Een mix tussen rasgroepen komt overigens vaak voor, zoals dat je 20% Europees bent en wellicht 35% Afrikaans en 45% Aziatisch. In dat geval is er sprake van een combinatie van culturen en achtergrond.

Geen medische informatie

Het is overigens van belang om vooraf te weten dat een DNA test afkomst voorouders uitsluitend informatie over de roots bevat. Er komt wat dat betreft geen medische informatie uit naar voren.

(27)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.