Wat komt er bij een crematie kijken?

Crematie bestaat al duizenden jaren en groeit nog steeds in populariteit. Crematie is het proces dat een lichaam reduceert tot botfragmenten en as. Het stoffelijk overschot wordt vervolgens teruggegeven aan de familie. Deze as kun je bewaren in de urnen van Artememoria. Crematie is een uitstekende keuze voor diegenen die geld willen besparen op begrafeniskosten of gewoon een traditionele begrafenisdienst willen vermijden. Het is ook ideaal voor mensen die niet willen dat hun geliefde ondergronds wordt begraven, maar toch hun nagedachtenis op de een of andere manier willen eren.

Waarom kiezen voor crematie?

Er zijn veel redenen waarom mensen crematie verkiezen boven begraven. Iemand cremeren is goedkoper dan hem begraven, omdat er geen kosten verbonden zijn aan het openen en sluiten van een graf of het kopen van land voor een begraafplaats. Je betaalt alleen kosten voor de crematie zelf, die sterk varieert afhankelijk van of je kiest voor een service in de open lucht of in een gesloten kist. Ook is het proces van cremeren sneller dan begraven. Crematies duren normaal gesproken minder dan twee uur van begin tot eind.

Het proces van crematie

Crematie is het proces waarbij het menselijk lichaam wordt teruggebracht tot zijn basiselement, namelijk as. Het eerste deel van de crematie omvat een ceremonie die plaatsvindt in een crematorium in aanwezigheid van familie en vrienden. Dit deel van het crematieproces wordt de wake genoemd. Op dat moment wordt het lichaam op een elektrische transportband geplaatst die het langzaam naar de crematie kamer voert waar het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Hierdoor verbrandt alle organische stof. Het proces duurt van begin tot eind ongeveer twee uur. De resterende as wordt vervolgens in een container of urn geplaatst en teruggegeven aan familieleden of vrienden voor privé-gebruik.

Wat te doen met de as?

De as kan worden begraven op een begraafplaats of thuis bewaard in een urn of een andere container. Sommige mensen kiezen ervoor om de as niet uit te strooien, maar deze te bewaren als onderdeel van hun familiegeschiedenis. Er zijn andere mogelijkheden voor de uiteindelijke bestemming van het gecremeerde lichaam. Naast het begraven van de as, kun je deze ook in de tuin of op zee uitstrooien. Mensen kiezen er vaak voor om de as uit te strooien op een plek die zinvol is voor hun gezin. Het is ook mogelijk om de as in een urn te bewaren. Er zijn veel soorten decoratieve urnen, zodat je ze thuis kunt neerzetten.

(23)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.