Diploma’s geven meer zelfvertrouwen

Dat het hebben van diverse diploma’s en certificaten het CV verbeteren en daarmee de kans op het vinden van een baan vergroten is algemeen bekend. Maar dat hiermee ook een groot gevoel van trots en eigenwaarde wordt bewerkstelligd is iets waar weinig mensen over na denken. En het is belangrijk om een goed gevoel te hebben en zeker om zich niet te hoeven schamen voor het opleidingsniveau of bijvoorbeeld laaggeletterdheid. Het zijn zaken waar eenvoudig iets aan te doen is. Een aantal voorbeelden.

Snel een erkend diploma via een thuisstudie

Voor het halen van een diploma of waardevol certificaat hoeft men echt niet voor meerdere jaren terug de schoolbanken in. Zelfs volledige HBO opleidingen worden al op afstand aangeboden in de vorm van een thuisstudie. Ook voor werknemers die vanwege een werkveld dat nooit stopt met ontwikkelen genoodzaakt zijn hun kennis te verbreden zijn deze opleidingen ideaal. Voor elk werkgebied zijn er vele cursussen en studies te vinden die gewoon thuis te volgen zijn op afstand. Les wordt gegeven door erkende docenten en vaak hoeft er bijna tot geen extern materiaal aangeschaft te worden. Een pc waarmee gewerkt kan worden volstaat in de meeste gevallen en de opgaven worden via internet heen en weer gezonden.

Status door niveau?

Een diploma is dus niet alleen belangrijk om op het cv te vermelden. In een gesprek met anderen is het goed om te kunnen praten over dingen waar men in zekere zin trots op is en zich niet voor schaamt.Schamen voor opleidingsniveau, is het dan zo erg zou je denken. Toch is het zo, het is zelfs zo dat ouders er zo druk mee bezig zijn ze zelfs hun kinderen te hoog laten instromen op de middelbare school. Voorheen was de Cito toets altijd de graadmeter die bepaalde op welk niveau het kind na groep 8 de volgende opleiding zou starten. Nu dat sinds dit jaar anders is geworden en het advies gegeven dient te worden door de leerkracht op de basisschool komen de vreemdste situaties voor. Zo werden al enkele docenten er met klem op gewezen om de kinderen van deze ouders toch maar wel naar het VWO te sturen bijvoorbeeld, ook als de resultaten dit niet toe lieten. Een gevolg is dat deze kinderen op de middelbare school alsnog door de mand vallen. En of dit nu beter is voor de status? Men kan toch beter met goede cijfers slagen op HAVO niveau dan moeten ploeteren op het VWO en de rest eigenlijk niet kunnen bijhouden om het uiteindelijk niet te halen?

Bron: Cv maken

(394)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.