Hoe overleef ik de brugklas?

Je bent 11/12 jaar en het einde van groep 8 en je basisschool periode nadert. Het liefst zou je je hele leven lang blijven op je vertrouwde basisschool. Lekker dicht bij huis en vaak wordt je nog gebracht ook, wat wil je nog meer? Echter is de tijd aangebroken dat je naar de middelbare school gaat, spannend! Wanneer je met een paar vrienden naar dezelfde middelbare school gaat, helpt dat al enorm om je gelijk veilig en vertrouwd te voelen op je nieuwe school. Ben je de enige uit je klas die naar een bepaalde school gaat en ken je daar ook niemand, dan wordt het helemaal spannend voor je. De hamvraag van vandaag is; hoe overleef ik de brugklas?

Vrienden maken

Vrienden die je maakt in de brugklas, blijven meestal tijdens de gehele middelbare schooltijd vrienden van elkaar, zelfs als je niet meer bij elkaar in de klas zit. De tip is dus om zo snel mogelijk vrienden te maken met je nieuwe klasgenoten. Wanneer je vrienden hebt gemaakt voelt het gelijk vertrouwd om naar school te gaan. Je wilt natuurlijk niet in de pauzes alleen zitten.

Boeken kaften

Gelijk al in het eerste jaar krijg je een heel veel boeken, er zal geleerd moeten worden! Echter zijn de boeken echt geen koopje en als je ze aan het einde van het jaar wil verkopen, doe je er goed aan om je boeken te kaften. Daarnaast is het ook verstandig om je boeken op te bergen in een locker. Hierdoor weet je zeker dat je boeken veilig zijn en niet beschadigd zullen raken. Ik heb genoeg leerlingen gezien waarbij er een pak drinken was geklapt! Daarnaast blijven de randen van je boeken onbeschadigd en hoef je zelf niet zo veel te sjouwen.

Huiswerk

Het zal even wennen zijn dat je na schooltijd nog veel huiswerk moet gaan maken. Vergeet dus zeker niet een agenda te kopen zodat je al je huiswerk en leerstof goed kan inplannen.

(501)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.