Smartphones niet weg te denken uit het straatbeeld

We lopen tegenwoordig allemaal rond met de nieuwste smartphones. Wanneer je buiten om je heen kijkt zie je dat iedereen druk bezig is met haar of zijn telefoon, zelfs automobilisten en fietsers. Het is duidelijk dat smartphones niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld en we kunnen ook niet meer zonder. Met een boodschappenlijstje aankomen in de supermarkt is zó 2005, laat staan SMS’en of thuis van te voren de routebeschrijving opschrijven. De smartphone maakt ons leven zo veel makkelijker, maar worden we daar niet dommer van en steeds meer afhankelijk van technologie?

Smartphonemarkt

Wanneer je een nieuwe smartphone besluit te kopen, zul je al gauw merken dat je keus hebt tussen twee besturingssystemen; Android van Google of IOS van Apple. Android en IOS beheren samen maar liefst 94% van de smartphonemarkt, dat zegt wel genoeg! De Windows Phone staat op plek 3 met maar 3,6% van de markt gevolg door Blackberry’s marktaandeel van 1,7%. Het marktaandeel van Android blijft maar stijgen en stijgen terwijl IOS langzaam maar zeker begint te dalen. Een trend uit 2013 is dat de smartphones steeds groter werden. Momenteel heeft zo’n 20% van de smartpone gebruikers een telefoon met een scherm groter dan 5 inch. De Iphone van Apple heeft lang vastgehouden aan hetzelfde formaat. Het laatste model, de Iphone 5, is wel iets groter in de lengte maar het lijkt erop dat ze de telefoon niet groter gaan maken dan het laatste model. Ook worden er geen speciale varianten met een groter formaat verkocht.

Zuinig omgaan met je smartphone

De smartphone behoort bij de meeste mensen tot één van hun belangrijkste bezitten. Je telefoon wil je natuurlijk goed beschermen. Tegenwoordig heb je telefoonhoesjes in alle vormen en maten, voor ieder wat wils. Je wilt natuurlijk geen barst in je scherm! Smartphones worden ook steeds meer en meer verzekerd, daaruit blijkt ook maar weer hoe belangrijk we onze smartphone vinden.

(352)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.