Het wordt zomer en je hebt zin in vakantie. En eindelijk heb je dan zomervakantie. Je wilt erop uit met je familie. Maar waar naar toe? Of wat gaan jullie doen? Met het vliegtuig naar een andere bestemming? Of lekker gaan kamperen?

Je kan jezelf afvragen: wil ik met de eigen caravan of tent, een stacaravan, een huisje, een safaritent of een chalet? Daarnaast zijn er niet voor niks een aantal sterren gegeven ter beoordeling van de camping. Wil je een kleine goedkope camping dan is 1 of twee sterren voldoende, maar wil je meer luxe en entertainment dan zou je voor de vijf sterren kunnen gaan

Zo zijn er veel ervaringen te lezen van andere moeders of families, maar is er ook een grote keuze aan waar en hoe je wilt kamperen. Daarom is de eerste keuze die je moet maken; in welk land wil ik gaan kamperen en ga ik met het vliegtuig of met de auto? Dat maakt het zoeken al een stuk makkelijker

De camping

De leukste campings zitten natuurlijk als eerste vol en die wil je niet voorbij laten gaan. Er is op internet en in reisorganisatie boekjes een bulk aan informatie te verkrijgen over de meest geschikte campings voor jonge gezinnen. Schrijf ook wat puntjes op waar een camping aan moet voldoen.

Denk daarbij aan de ligging bij het strand, aanwezigheid van zwembaden of glijbanen, winkels in de buurt, entertainment voor de kinderen. Denk daarbij niet alleen aan het geld, maar ook aan de praktische zaken.

Je kunt op google zoeken naar camping voor jonge gezinnen of campings met peuters. Je krijgt dan vanzelf verzamelsites te zien die een overzicht aanbieden van allerlei campings in een bepaalde regio of je kunt zoeken aan de hand van specificaties, bijvoorbeeld Petit Paradis.

Dit is handig en levert je snel een duidelijk beeld op. Uiteraard hebben een hoop campings ook eigen websites waar je meer informatie kunt vinden.

Op de camping zelf

Het is ook handig om te denken over het opzetten van je camper of caravan zelf. Een voortent bijvoorbeeld is een perfecte aanvulling op je vakantieuitrusting. Lekker lange borrelavonden met vrienden of familie, om te schuilen als het wat minder weer is, je eigen schaduwplekje in de zon of gewoon als berging voor vakantiespullen en de fietsen.

Vergeet niet de handige kampeer artikelen zoals zakmessen en zaklampen, je weet maar nooit wat je nodig hebt.

(64)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.