Fotograferen op vakantie

cursus fotografieWe doen het graag en veel, foto’s maken. Of het nu beroepsmatig is in de functie van rechercheur of journalist, of voor onze ontspanning tijdens de vakantie, er worden dagelijks wereldwijd een enorm aantal foto’s gemaakt. Veel van die foto’s worden online gezet, bijvoorbeeld op social media platforms als Facebook of Pinterest, veel worden er ook geplaatst op nieuwssites zoals www.nu.nl of www.telefraaf.nl. Er zijn natuurlijk diverse plekken online en in uw leefomgeving waar u een cursus fotografie kunt volgen om betere en vooral mooiere foto’s te leren maken.

Vakantiefoto’s maken

Zeker als we op vakantie gaan schieten we vele, vele foto’s van onze vrienden, familie en de omgeving. Begrijpelijk, want vakantie vieren is een prettige, ontspannen bezigheid en dat gevoel delen we graag met onze omgeving. Even snel een fot maken als we op het strand bruin liggen te bakken, samen met de eigenaar van dat nostalgische winkeltje op de foto, noem maar op. In ons dagelijks leven maken we vooral foto’s met onze smartphone als er iets interessants te zien dat we willen vastleggen op foto. De meeste camera’s op de smartphones van tegenwoordig zijn van een behoorlijke kwaliteit en een fotootje is snel geschoten. We zien iets leuks of interessants, halen onze smartphone tevoorschijn, maken een foto en sturen die binnen de kortste keren naar Facebook om te delen met onze vrienden.
Maar op vakantie nemen mensen in veel gevallen een echte mooie spiegelreflexcamera mee om echt mooie foto’s te kunnen maken. De Canon Eos gaat de koffer in en op de plaats van bestemming kan het fotograferen beginnen. Zeker als mensen verre reizen maken naar landen waar wellicht nooit meer zullen komen, zorgen mooie foto’s ervoor dat de herinnering aan de reis levendig blijft. Het is bovendien gezellig om samen met vrienden of familie herinneringen op te halen aan die leuke reis door met zijn allen de foto’s te bekijken die bij de reis horen.

Foto’s maken in de bergen

Er zijn omstandigheden waar het wat lastiger is om mooie foto’s te maken, bijvoorbeeld fotograferen in de bergen. Als we bergen gaan beklimmen moeten we er voor zorgen dat de camera goed opgeborgen zit in een rugzak. Ook is het handig als we meerdere lenzen meenemen zoals een groothoeklens. Aan de andere kant moeten we er natuurlijk ook voor zorgen dat de rugzak niet te zwaar beladen is. Ook is het handig om een lichtgewicht statief mee te nemen, zo kunnen we strakke foto’s maken vanaf de bergtop zonder de camera stil te hoeven houden met onze handen.

(28)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.