Genieten van de zomer

De zomer is in volle gang, de terrassen zitten vol, lange files naar de stranden, met het heel gezin op vakantie. De zomertijd is bij uitstek een tijd van ontspannen en lekker zonnen. Je krijgt een mooi bruin kleurtje, we dragen loszittende kleding en drinken heel wat af tijdens de warme zomermaanden.

Voorkom uitdroging tijdens de zomer

Dat laatste is trouwens belangrijk, niet in de laatste plaats om uitdroging te voorkomen. En dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor onze (huis)dieren. Laat ook nooit uw hond tijdens warme dagen in een afgesloten auto, de temperatuur kan namelijk enorm oplopen, waardoor uw hond een hitteslag kan krijgen en in het ergste geval zelfs kan overlijden door de hitte.

Neem drinken mee

Als u op een warme zomerdag van plan bent om een heel eind te gaan wandelen of te gaan fietsen, is het verstandig om een bidon tijdens het wandelen mee te dragen. Zo voorkomt u uitdroging, zeker als u kilometers wandelt of fietst en er zich geen gelegenheid voordoet waar u iets kunt drinken. Dit geldt uiteraard ook voor uw hond als die mee wandelt. Zorg dat de hond voldoende kan drinken tijdens een warme dag. Het voordeel van een bidon is dat u die ook eenvoudig kan monteren op de meeste fietsen, zodat u altijd drinken mee kan nemen tijdens een lange fietstocht. En uiteraard kunt u de bidon vullen waarmee u maar wilt. U kunt de bidon behalve met water, ook vullen met een speciale sportdrank, daar is iedereen uiteraard vrij in.

Eet goed tijdens de warmte

Wat wel eens wordt onderschat is het feit, dat men tijdens warme dagen ook goed moet eten. Door de hitte verbruikt u veel energie, dus is het belangrijk dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om uw energieniveau op een goed peil te houden. Vaak zie je bijvoorbeeld topsporters voor de wedstrijd een banaan of pasta eten, beiden zorgen snel voor energie.

(509)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.