Nederland houdt van Spanje!

De vakantieperiode begint eraan te komen en dat betekent dat we weer massaal naar het buitenland vertrekken! De top vakantiebestemmingen onder Nederlanders zijn landen binnen Europa, met als één van de uitschieters: Spanje! Wat trekt Spanje zo aan bij ons Nederlanders? Op nummer één staat met stip het klimaat. Het is eigenlijk bijna altijd wel weer heerlijk weer in Spanje. Op twee: Spaans eten. Denk bijvoorbeeld aan paella, gazpacho en natuurlijk de Spaanse tortilla. De derde reden waarom Nederlanders graag naar Spanje gaan is vanwege de vriendelijke mensen. Ook al verstaan we elkaar niet altijd, begrijpen we toch altijd wat we bedoelen! Wat valt er zoal in Spanje te doen en te zien en wat maakt het zo leuk?

Dorpen en steden

Als je aan Spanje denkt, denk je waarschijnlijk gelijk aan Madrid en Barcelona. Madrid is vooral erg klassiek en Barcelona modern. Dit zijn prachtige steden, maar Spanje heeft ook heel veel indrukwekkende pittoreske dorpjes. Denk aan Zuheros, Bergara, Guadix etc.

Natuur

Op het gebied van natuur en landschap heeft Spanje erg veel te bieden, perfect voor de rustzoekers! Een aantal plekken die je zeker niet mag missen zijn Valle de los Caídos, La Pedriza del Manzanares, Río Lobos, Blas de Daimiel en Doñana. Het nationale park van de Doñana behoort tot één van de belangrijkste moeraslanden.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur ligt in Spanje voor het oprapen. Spanje is in de loop van de geschiedenis bewoond door Romeinen, Visigoten, Arabieren en Christenen. Hierdoor zien we een grote verscheidenheid aan kunst en cultuur in Spanje. Om echt een goed beeld van de Spaanse cultuur te krijgen raad ik aan om een katholieke festiviteit te bezoeken. Spanje staat ook bekend om de prachtige Andalusische tegels. Deze prachtige wandtegels kunt u in huis halen via mozaiekjes.com.

Tot slot

Dat wij Nederlanders zo gek zijn op Spanje is wel duidelijk. Spanje heeft voor iedereen wat te bieden, van de rustzoekers tot de feestgangers en cultuursnuivers. Wacht niet te lang en boek een vakantie naar Spanje!

(273)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.