Reizen met een duofiets?

Een duofiets is een speciaal soort fiets waar je met meer dan 1 persoon op kan zitten. Je kan met zijn tweetjes een lekker stuk gaan fietsen. Hoe kom je aan een duofiets en wat kan je er precies mee? Je leest het allemaal in dit artikel. Na het lezen van dit artikel weet jij dan ook alles over de duofiets.

Wat is een duofiets precies?

Een duofiets bestaat uit twee zadels en twee paar trappers. Je kan er dan ook tegelijk met twee personen op fietsen. Het is een soort tandem, maar dan zonder het gevaar dat je omvalt. Dit zijn namelijk vierwielers. Zoals ook een auto vrijwel niet kantelt en dus veiliger is dan een motor, is een duofiets ook veiliger dan een gewone fiets of een tandem! Het is dus uitermate veilig om met een duofiets te reizen. Je hoeft ook geen moeite te doen om je evenwicht te bewaren, wat er voor zorgt dat jij lekker rustig samen met een andere persoon een eindje kan gaan fietsen.

Hoe kom je aan een duofiets?

Duofietsen zijn nog niet overal verkrijgbaar. Hoe kom je dan aan een duofiets? 4Wieler in Leiden is de grootste verhandelaar van duofietsen van Nederland. Hier kan je duofietsen kopen, maar ook voor een dagje huren! Zo kan je bijvoorbeeld van Leiden naar de zee fietsen in een dag. Dit is uiteraard een leuk uitje, maar ook een mooie mogelijkheid om een duofiets uit te proberen. Als je helemaal enthousiast bent over de duofiets, kan je er altijd nog één kopen!

Op wat voor gelegenheden gebruik je een duofiets?

Een duofiets wordt voornamelijk gebruikt voor fietstochten wanneer het mooi weer is. Zo kan je bijvoorbeeld op een mooie dag met je partner of vriend of vriendin gaan picknicken en alles meenemen op de duofiets! Dit is veel gezelliger dan een gewone fietstocht, omdat je de hele tijd bezig bent mensen inhalen, mensen jou laten inhalen, je evenwicht bewaren, etc. Deze problemen heb je allemaal niet wanneer je op een duofiets rijdt met je partner. Je kan gezellig kletsen en van het zonnetje genieten.

Conclusie

Een duofiets is het perfecte vervoersmiddel voor uitjes. Zeker als de zon schijnt is dit helemaal geweldig! Je kan een duofiets in Leiden kopen, maar je kan ook één dag een duofiets huren. Zo kan je er aan wennen of de fiets uitproberen. Duofietsen zijn in verhouding ook niet duur. Pak dus snel je kans en probeer een duofiets uit.

(23)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.