Welke scooter moet ik kopen?

Een veel gestelde vraag door jongeren is : welke scooter moet ik kopen.

Het antwoord daarop is per persoon weer verschillend. Allereerst is het belangrijk om te weten waarom je een scooter wilt kopen. Is het omdat je deze echt nodig hebt en er van afhankelijk bent? Bijvoorbeeld om iedere dag naar werk of school te gaan? Of zoek je een scooter om alleen lekker op te toeren als het mooi weer is?

Scooters zijn bijna in 2 categorie├źn te verdelen. Categorie 1 is de woon/werkverkeer scooter en categorie 2 de plezierscooter.

Verschil tussen Europeanen, Japanners en Chinezen

De Europese en Japanse merken zijn kwalitatief een stuk beter als de meeste Chinese merken. Dat wil niet meteen zeggen dat de Chinese scooters slecht zijn maar voor dagelijks gebruik iets minder geschikt. Het comform, de degelijkheid en de betrouwbaarheid zijn van de Europese merken en die van de Japanners gewoon net even wat beter.

Plezier of dagelijks verkeer

Als je de vraag stelt: Welke scooter moet ik kopen dan is het antwoord een Chinese merk als je een minder te besteden hebt en deze puur voor plezier koopt. Voor intensief gebruik raden we je toch merken zoals Peugeot, Piaggio, Yamaha, Honda en Kymco aan. Ga je voor meer budget en vooral voor plezier dan kun je prima terecht bij IVA, Turbho en Killerbee.

Retro scooters

Retro scooters zijn erg populair op dit moment. Ook de Chinezen hebben dat door en fabriceren op grote schaal retro scooters. Sommige zijn niet van duurdere merken te onderscheiden. Echter wel op gebied van kwaliteit. Waar de originele Vespa bijvoorbeeld metalen onderdelen en kappen gebruikt, zetten Chinezen kunststof in.

Verschil 2-takt en 4-takt

Als je een scooter gaat kopen dan wordt je waarschijnlijk geconfronteerd met 2-takt of 4-takt. Het grootste verschil is dat de 4-takt techniek iets moderner is, minder onderhoud vergt en vooral veel zuiniger is. Voor de mensen die hun scooter willen gaan opvoeren is 2-takt net weer wat beter geschikt.

(174)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.