Relaties en geschenken – 5 tips voor een relatieboost

De meest waardevolle geschenken komen niet uit de winkel. Ze komen uit het hart en worden aangeboden als een weerspiegeling van de zorg en waardering die je voelt voor je partner.

Vele relaties beginnen met het overladen met cadeaus van je geliefde. Van liefdesbrieven tot aan bloemen. Je wilt vooral laten weten dat diegene de ware is voor je. En dat laat je dat vooral blijken door middel van geschenken. Maar als de relatie vordert dan zal je uit uit andere vaatjes moeten tappen. En met met originele cadeau’s moeten komen.

Geschenk 1: leer de “Love Language” van je partner

Ieder van ons wil geliefd voelen door onze partner en wil dat onze partner zich geliefd voelt door ons. De uitdaging voor veel paren, volgens Gary Chapman, auteur van The 5 Love Languages, is dat de manier waarop iemand liefde toont vaak niet de manier is waarop zijn of haar partner het intuïtief voelt. Door de taal van je partner goed te lezen, kan je hem of haar op gezette momenten kleine cadeautjes van waardering geven.

Geschenk 2: Vergeet de passie niet

Om te beginnen helpt het aanboren van passie ons meer te ontdekken over wie we zijn, waardoor we meer van onszelf kunnen delen. Door regelmatig de nodige passie over te brengen kan je de de relatie enorm verstevigen.

Geschenk 3: Geef je geliefde de ruimte

Zorg ervoor dat je de eigen ruimte van je geliefde respecteert. Zorg dat hij of zij de nodige tijd voor zichzelf heeft. Met zijn of haar eigen vrienden of even de de eigen momenten van rust. Dit zorgt ervoor dat er geen sfeer ontstaat waarin je elkaar continu op de lip zit. Wat de irritaties kan verergeren.

Geschenk 4: Interesseer je in elkaar

Sommige eenzaamheid is gezond, maar zoals met alle dingen, is balans de sleutel. Te veel kan een relatie verzwakken door afzonderlijke interessegebieden te creëren, wat ertoe kan leiden dat paren in de loop van de tijd steeds minder vertrouwd worden. We hebben de neiging om te vallen – en te blijven – verliefd op de persoon met wie we het meeste plezier hebben. Maar probeer ook elkaars verschillen te omarmen. En vooral om elkaar interessegebieden te leren kennen en waarderen. Toon interesse in de hobby’s of passies van je partner. Dit verhoogt het gevoel van eigenwaarde.

Tot slot :

Verras je partner met originele cadeaus

Denk bijvoorbeeld eens aan een kaartje voor een bepaalde voetbalwedstrijd voor je vriend. Zodat hij eens met zijn vrienden volledig los kan gaan. Of geef haar eens een mooie Paraplu met design. Zodat haar haar altijd goed blijft zitten, welk weertype het ook is.

(61)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.