Botox voor meerdere doeleinden inzetbaar?

Als je aan botox denkt dan zie je al snel de gezichten voor je van bekende acteurs en filmsterren. Dankzij deze mensen krijgt een botox behandeling nog al eens een slechte naam. Zij laten zich veel te veel behandelen en dat is natuurlijk nooit goed. Botox kan heel goed van pas komen op verschillende manieren, zo lang er maar met mate gebruik van wordt gemaakt, en bij een goede kliniek welteverstaan.

Botox tegen zweten

In principe wordt botox voor veel ingrepen gebruikt en niet alleen om er een jonger uiterlijk door te krijgen. Zo wordt het gebruikt om de aandoening hyperhidrosis te verhelpen. Hyperhidrosis is een aandoening waar men last heeft van overmatig zweten. Dit kan over het gehele lichaam zijn maar het kan ook een deel zijn van het lichaam. Neem als voorbeeld de oksels waar je als normaal persoon alleen zweet als je het warm hebt, bij bepaalde emoties of bij inspanning zoals sporten. Op dat soort momenten heb je geen last van hyperhidrosis het gaat om momenten zoals als je bijvoorbeeld gewoon een normale wandeling aan het maken bent of op de bank zit en een leuke film aan het kijken bent. Als je op die momenten ineens spontaan begint te zweten dan is de kans groot dat je last hebt van de aandoening hyperhidrosis. Dit kan verholpen worden met een botox behandeling. Zo wordt botox voor meer aandoeningen ingezet waarbij de spieren niet volledig verlamd moeten worden maar wel gedeeltelijk. Maar botox wordt vooral gebruikt om rimpels te laten verdwijnen. Het resultaat van een botox behandeling zie je niet gelijk maar vaak na een paar dagen heb je optimaal resultaat en zie je het echte effect van de behandeling.

Kraaiepootjes en rimpels

Kraaienpootjes kent iedereen wel en het is vaak het gevolg van te veel in de zon zijn en ouder worden.  Je hebt nog meer behandelingen die met botox gedaan worden. Zo wordt een groot gedeelte van de fronsrimpels behandeld met botox. De reden dat niet alles met botox kan is dat niet alle spieren in aanraking mogen komen met botox. Dit geldt ook voor de spieren rondom de mond, want dit zou betekenen dat jouw kaakspieren bijvoorbeeld voor een aantal maanden verlamd zouden zijn. Dan zou je dus een aantal maanden moeilijk praten, lastig eten en emoties uitdrukken zal ook lastig worden. Zoals je kunt lezen wordt er een hoop gedaan met botox maar kan het niet voor elke ingreep. Laat je daarom eerst goed informeren bij de juiste kliniek voordat je je laat behandelen.

(415)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.