Gezond hoofdhaar

Haaruitval en kaalheid komt vooral bij mannen voor en wordt als zeer vervelend ervaren. Haaruitval bij vrouwen komt ook voor maar in mindere mate dan bij mannen. Iedereen verliest per dag gemiddeld 75 haren en de rest van je haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Bij mannen kan het hoofdhaar 50 centimeter lang worden en bij vrouwen maar liefst 80 centimeter. Een ander opvallend feitje is dat mensen met rood haar gemiddeld het minst aantal hoofdharen hebben in tegenstelling tot blondharigen, die het meest aantal hoofdharen hebben.

Welke voeding voor gezond haar?

Iedereen weet dat je van gezond eten er op den duur beter en levendiger uit gaat zien. Gezond eten is niet alleen goed voor de lijn en je algemene gezondheid maar uiteraard ook voor de conditie van je haar! Welke voedingsmiddelen hebben een positief invloed op een gezond bos haar? Op nummer 1 staat vis. Vis bevat omega-3 vetzuren, die overigens ook als supplementen te verkrijgen zijn. Andere voedingsmiddelen die een positief effect hebben op je haar zijn groenten, bonen, noten, kip en kalkoen, eieren, volkoren- en zuivelproducten.

Haar verzorgen

Je haar dagelijks goed verzorgen is de gouden tip voor stralend mooi haar. Om te beginnen borstel je haar niet te vaak! Door te vaak te borstelen kan je hoofdhuid gaan irriteren en aan de haarzakjes trekken, met als gevolg haarverlies. Heb je regelmatig last van haaruitval? Kijk eens op haargroeiwebshop.nl. De volgende tip is om je haar natuurlijk te laten drogen. Dit kan niet altijd natuurlijk maar probeer in ieder geval de fohn zo veel mogelijk te vermijden. Je haar kan niet goed tegen hitte waardoor de fohn je haar kan beschadigen.

Een tip voor de vrouwen is om regelmatig de dode punten bij te knippen. Met regelmatig bedoel ik om de zeven weken ongeveer. Natuurlijk kun je dat bij de kapper laten doen, maar je kunt het net zo goed zelf doen. Heb je geen goed zicht op je haar, kun je bijvoorbeeld een vriendin vragen.

 

(259)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.