Een nieuw tijdperk in het voetbal

Het is waarschijnlijk overal al bekend, Ronaldo en Messi zijn al een decenia lang de beste voetballers van de wereld. Ieder jaar word er een nominatie uitgedeeld voor beste speler van het jaar. Deze nominatie heet de Ballon d’or wat de gouden bal betekend in het nederlands. In de laatste acht jaar heeft Ronaldo de prijs drie keer gewonnen en Messi vijf. Dit is ongekend in de voetbal wereld en zal waarschijnlijk voor een lange tijd niet geëvenaard worden.

Statistieken

De statistieken die deze twee spelers laten zien is ongelofelijk. Normalitair gaat een sterk seizoen voor een speler (spits) gepaard met ongeveer 20 doelpunten in één seizoen. Dit geldt niet voor de giganten van nu.Beide heren scoren maar liefst 40 plus doelpunten per seizoen en doen dit al vijf jaar achter elkaar en dan hebben we het alleen nog maar over de doelpunten in hun eigen league. Ze zijn al een tijd meerdere jaren topscoorder van de champions league wat wordt gezien als de hoogste podium en toernooi voor het hedendaagse voetbal. Ronaldo kan worden omschreven als een machine. Naast zijn inmense werk ethiek is bijna alles bij ronaldo tot in perfectie getrained. Waanzinnige schot, super sprong en kopkracht, snelheid en een werkethiek waar je u tegen kunt zeggen. Messi representeerd meer de schoonheid van voetbal. Fluwele techniek die gepaard gaat met meerdere goals maar ook effectieve assists. Messi beschikt over het overzicht en team spel om het team beter te laten draaien. Jaren lang is er een discussie over wie de beste is van de twee. Meerdere meningen van bekende voetballers en analyticussen lopen uiteen. Het zal altijd een voorkeur zijn van eigen smaak en stijl. Daarbij spelen ze in twee teams die aartsrivalen zijn waardoor er meestal frictie onstaat tussen fans van de twee voetbalspelers.

Nieuwe generatie

Na een decennia van dominatie is de vraag wie zal de duopoly van deze twee spelers kunnen verbreken? Je hebt vast al een paar keer zijn naam voorbij zien komen, of op tv of op het voetbalshirt van je zoon. De naam is Neymar, Goed voor al 24 doelpunten dit seizoen en kent momenteel geen rem. Met zijn 23 jarige leeftijd heeft hij al bijna 100 interlands gespeeld voor brazilië en is niet meer weg te denken uit het team Barcelona. Neymar wordt gezien als een van de grootste talenten. Ronaldinho is voorspelt dat hij beiden spelers zal overtreffen. Ronaldinho heeft ook voorspeld dat messi mischien wel de allerbeste allertijden zou worden.

(76)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.