Hoe moedig jij Oranje aan?

Nog even het het Wereldkampioenschap voetbal gaat van start. Dit jaar is Brazilië organisator en dat belooft wat natuurlijk. Het is immers het land van de wereldberoemde carnavalsfeesten, dus aan gezelligheid zal het niet liggen deze keer.

Oranjegekte weer losgebarsten

Zoals altijd vlak voor zo een groot evenement spelen de verkopers van allerlei artikelen hier ook weer handig op in. Je komt overal aanbiedingen tegen van voetbalshirts, bedrukte oranje hoeden, toeters en ander materiaal. En dat het goede handel is blijkt wel als je de stadions ziet tijdens de wedstrijden. Hele vakken kleuren oranje en dat is zeker iets om trots op te zijn. Voetbal is oorlog op het veld, en dat mag tot op zekere hoogte, maar buiten de lijnen moet het een feest zijn voor iedereen, van jong tot oud.

Weinig vertrouwen

Als je aan mensen vraagt of ze er een beetje vertrouwen in hebben dan krijg je vaak een antwoord als “We vliegen er in de eerste ronde alweer uit” of “Nee dat wordt niks dit jaar!” Het is eigenlijk altijd al zo geweest dat men zo reageert. Zo dekken we ons misschien een beetje in. Want van binnen blijven we er allemaal in geloven, het zou toch mooi zijn als we nu wel die beker..

Thuis of in de kroeg?

Het zijn niet alleen de leveranciers van oranjeartikelen die goed verdienen. Want wat dacht je van de kroegen die stampvol stromen tijdens het WK? Toch kiest niet iedereen ervoor om buiten de deur te kijken. Het is immers net zo gezellig om wat vrienden uit te nodigen en thuis voor de buis te gaan zitten met lekker hapjes en drankjes. Scheelt weer een bom duiten ook. Maar op de oranje hoeden en toeters wordt niet bezuinigd uiteraard, we laten de leeuw toch niet in zijn hempie staan?

(632)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.