Aantal emigrerende Nederlanders blijft stijgen..

In Nederland hebben we weinig te klagen zou je zeggen, maar toch blijven er steeds meer en meer Nederlanders emigreren naar het buitenland. In 2012 zijn er ongeveer 50.000 Nederlands geemigreerd naar het buitenland. In 2010 was dat aantal ongeveer 45.000, waardoor we een stijgende lijn zien in het aantal Nederlandse emigranten. Waarom emigreren er steeds Nederlanders, wat zijn hun motieven en waar gaan ze naartoe? Hier in Nederland kennen we bijna geen armoede, zeker wanneer we het vergelijken met andere landen. De armen hebben het hier zelfs goed in vergelijking met het buitenland en ze worden goed geholpen.

Waarom emigreren Nederlanders?

Waarom iemand naar het buitenland emigreert kan heel persoonlijk zijn en verschilt per persoon. Er zijn echter wel een aantal gelijkenissen te vinden tussen de motieven van emigranten. De nummer één reden is dat de emigrant een negatief oordeel heeft over Nederland. Denk hierbij aan een te groot bevolkingsdichtheid ten opzichte van natuur en ruimte, het oneens zijn over het rechtssysteem en sociale zekerheid, verbetering op het gebied van criminaliteit, mentaliteit van de inwoners, meer rust etc.

Waar emigreren Nederlanders naartoe?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat vooral alleenstaande mannen onder de dertig jaar de stap nemen om te emigreren naar het buitenland. Nederlanders in de bovenste inkomenklassen emigreren ook vaker dan de midden- en onderste inkomensklassen. Nederlanders emigreren bijna altijd binnen Europa (70%) met als absolute nummer 1 bestemmingsland: Belgie! Hierna volgen Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de Nederlandse Antillen en Aruba. Ben jij ook van plan om naar het buitenland te verhuizen? Doe dat altijd met een Erkend Verhuizer (te herkennen aan het logo). Met Verhuisbedrijf De Aandacht verhuist u zonder zorgen naar het buitenland.

Grensemigratie

Veel Nederlanders verhuizen ook naar Belgie of Duitsland dichtbij de grens. Meestal blijven ze werken in Nederland en hun sociale leven hier behouden, maar gaan ze over de grens wonen vanwege lagere huisprijzen en belasting.

(344)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.