Help, ik ga verhuizen!

Ga jij of jullie binnenkort verhuizen? Dan kan heel spannend en chaotisch zijn. Er moet zoveel geregeld worden, alle spullen moeten worden ingepakt en vervoerd naar het nieuwe huis, het papierwerk moet in orde zijn en het kost natuurlijk ook heel veel tijd en energie. Verhuizen is niet iets wat je iedere dag doet en daarom wil je wel goed voorbereid zijn en de verhuizing zo spoedig en soepel mogelijk laten verlopen. Om je een beetje wegwijs te maken met verhuizen ga ik je in dit artikel aantal belangrijke tips geven.

Maak een planning

Dit is de eerste stap die ik zou adviseren, maar ook de stap die de meeste mensen vergeten of overslaan. Uiteraard hoef je geen uitgebreide plan van aanpak te schrijven, maar zorg dat het duidelijk in kaart is wat er moet gebeuren, wanneer het moet gebeuren en maak daarbij een tijdinschatting. Hierdoor houd je uiteindelijk meer tijd over van andere en leukere dingen, wie wilt dat nou niet.

Inpakken

Wanneer je gaat beginnen met het inpakken van je spullen, zorg dan eerst dat je over voldoende en stevige verhuisdozen beschikt. Je wilt natuurlijk niet dat kostbare spullen plotseling uit de verhuisdozen vallen. Om niet constant te hoeven sjouwen met zwarte verhuisdozen, kun je een steekwagen kopen. Hierdoor kun je de zware dozen op de steekwagens plaatsen en op die manier verplaatsen. Ook voorkom je op deze manier rugproblemen. Rugproblemen ontstaan vaak doordat er te zwaar en verkeerd wordt getild. We leren allemaal als kinderen dat we moeten tillen vanuit de benen en niet vanuit de rug en toch vergeten we het steeds weer.

Wanneer je zware dozen gaat tillen, zorg er dan voor dat je eerst gehurkt op je benen gaat zitten, de verhuisdoos vastpakt en vervolgens de doos in één vloeiende beweging optilt. Als de doos echt te zwaar voor je is, ga dan niet geforceerd vanuit je rug tillen, hierdoor kun je rugproblemen voorkomen. Vooral wij mannen hebben nogal eens last van onze ego’s en willen al te graag laten zien hoe sterk we zijn. Dit fenomeen komt ook vaak voor in de sportschool waarbij mannen veel te zwaar gewichtheffen.

Sorteren

Zorg dat al je spullen en dozen gesorteerd zijn en maak labels aan. Hierdoor kun je de dozen direct naar de gewenste plek in je nieuwe woning brengen en scheelt het een hoop tijd om alles terug te vinden. Let altijd op dat de dozen niet te zwaar worden, liever meer dozen dan beschadigde spullen natuurlijk. Leg de zware spullen onderaan in de verhuisdozen en zorg dat de dozen altijd goed zijn dicht geplakt. Blijft er te veel ruimte over in de doos? Zorg dan dat je de doos opvult met opvulmateriaal.

(542)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.