Stijlvolle woning

U bent er aan toe om uw woning op de schop te gooien? Je bent je huidige interieur zat en bent toe aan iets nieuws.. Maar wat? We hebben het vroeger als kind allemaal wel gedaan, je kamer eens flink omgooien. Je verplaatst je bed naar de andere kant van de kamer, de kast verschuif je, alle overbodige spullen en speelgoed gooi of geef je weg, een nieuw erbij dekbed en voila, het lijkt alsof je een splinternieuwe kamer hebt! Verandering is altijd goed en zeker als kind wil je je kamer vaak veranderen. Je kan ten slotte niet eeuwig blijven slapen in een lego of barbiekamer, uitzondering daar gelaten.

Vloeren en wanden

Qua vloeren en wanden zijn er erg veel mogelijkheden om je woning naar eigen wens in te richten. Het belangrijkste is eigenlijk wel dat je kiest van jij mooi vindt en wat bij je past, dus niet zomaar een trend uit het boekje overnemen. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je je thuis voelt en niet rondloopt in iemand anders huis.

De één houdt éénmaal van vloeren en tapijten, wat we vaak zien bij buitenlandse mensen. Dit vergt echter wel meer onderhoud dan bijvoorbeeld laminaat. Aan de andere kant kan laminaat wel weer eerder beschadigen. Andere mensen zijn weer gek op tegels. Vaak denken we dat tegels een kil en koud gevoel geeft, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Toch kiezen de meeste mensen er vaak voor om tegels alleen in de keuken en badkamer te plaatsen, waar het overigens ook erg goed tot zijn recht komt. Het voordeel van tegels is dat ze slijtvast en makkelijk schoon te houden zijn.

Voor de wanden van je woning zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo kun je de muren behangen, verven of kiezen voor tegels. Een nieuwe trend is om een bepaald deel van de muur te betegelen. Ook zien we steeds minder en minder behang aan de muren. Mocht je hier toch voor kiezen, houd het dan bij de slaapkamer.

Nog meer woning tips

Weet je van jezelf dat je niet erg goed bent in het inrichten van je huis, laat het aan een vakman over! Ben je toch van plan om het toch zelf te gaan doen, houd dan rekening met het volgende. Maak een plan van aanpak, stel een budget vast, laat je inspireren op het internet, door middel van tijdschriften of woonwinkels en zorg dat alles in overleg gebeurt om misverstanden te voorkomen.

Vervolgens kun je bepalen wat er in je huis mag blijven en wat er vervangen mag of zelfs moet worden. Een tip is om ook je CV ketel te vervangen. Hierdoor heb je de hele winter door warm water en een lekker warm huis. Welke meubels ga je laten staan en welke moeten weg? Als de gekozen stijl niet past bij de huidige meubels, is het verstandig om je meubels te verkopen. Het geld wat je hiervoor ontvangt kun je weer investeren in nieuwe meubels.

(310)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.