Woninginbraak voorkomen?

camerabewakingHet aantal geregistreerde woninginbraken is het afgelopen jaar gestegen met bijna tien procent. Dit percentage over dagelijks enkele tientallen woninginbraken in Nederland. De meeste inbraken vinden plaats in de avond gedurende winter- en herfstperiode. De zomer, met de lange vakantieperiode, is een ander gewild moment inbraken te plegen. Verrassend genoeg ziet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een stijging in het aantal inbraken gedurende het daglicht. Inbrekers worden brutaler. Overdag wordt gewerkt door inwoners, dus een prima kans voor een inbreker zijn slag te slaan. In sommige gevallen maken inbrekers schade aan een woning tijdens de inbraak, door het forceren van een deur of raam. In andere gevallen bieden openstaande deuren of ramen een vrije toegang tot het huis. Diefstal van eigendommen en mogelijk emotionele schade door het gebrek aan gevoel van vertrouwen in veiligheid. Maak het inbrekers niet makkelijk. Geef ze geen kans door licht en zicht om het huis. Wil je een woninginbraak voorkomen? Lees deze handige tips.

Deuren en ramen op slot

Welke maatregelen neem jij om woninginbraak te voorkomen? Doe deuren en ramen op slot als je het huis verlaat of slapen gaat. Dit lijkt een onnodige tip, desondanks is het aangetoond dat een opendeurbeleid de ingang is voor vele inbrekers. Aansluitend hierbij, denk aan gecertificeerd hang- en sluitwerk. De woningen van tien jaar oud, waarbij de afgelopen jaren het slot niet vervangen is, zijn nodig aan vervanging toe. Methodes van inbrekers om binnen te komen ontwikkelen, dus ook het hang- en sluitwerk.

Bewakingsverlichting

Licht om het huis zorgt voor vertrouwen bij de inwoners en wantrouwen bij de inbrekers. Inbrekers gaan graag onopvallend te werk. Bewakingsverlichting met bewegingsensoren kan je ophangen bij elke ingang, denk aan de voordeur en tuindeur. Zodra een persoon het huis nadert zal het licht gaan branden. Verlichting met LED is het meest zuinig en heeft de grootste lichtopbrengst. Tevens is LED goed voor het gebruik buiten- en binnen.

Beveiliging met cctv

Camerabewaking lijkt een dure optie. Door technologische ontwikkelingen is zijn camera’s relatief goedkoop en gebruikersvriendelijk. Geen duur beveiligingsbedrijf hoeft er aan te pas te komen om camera’s te installeren. De zogenaamde ip-camera’s zijn de populairste beveilingscamera’s voor consumenten, omdat ze eenvoudig te gebruiken en installeren zijn. Met behulp van een internetverbinding heb je altijd toegang tot de real-life beelden en kan je, in de meeste gevallen, een bewegingssensor activeren. Hierdoor krijgt je direct bericht zodra beweging gedetecteerd wordt. Kijk bij een camerabewaking specialist voor meer informatie.

(44)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.