Waar voldoet een goede bureaustoel aan?

Je zult vast denken of het nu wel zo belangrijk is dat je bureaustoel van een goede kwaliteit is, maar je moet er toch de hele werkweek op vertoeven. En een blessure heb je zo opgelopen. Meestal zijn dit vervelende kwalen waar je moeilijk van af komt. Zeker de moeite waard om er dus goed op te letten bij het aanschaffen van een nieuw exemplaar.

Hoogte

De hoogte van de stoel moet verstelbaar zijn, omdat iedereen natuurlijk een andere lengte heeft. Al zet je een lang iemand op een lage bureaustoel dan geeft dit problemen en andersom zal een klein iemand ook snel gaan klagen als de benen niet op de grond kunnen rusten.

Diepte

Ditzelfde geldt voor de diepte van het zitvlak waarop je kunt zitten. Dit dient van een voldoende afstand te zijn zodat je bovenbenen ook kunnen rusten terwijl jij aan het werk bent. Je dijspieren behoren tot de grootste groep spieren in je lichaam, dus het is zaak deze goed te behandelen.

Leuning

Het beste is als je met je rug recht aan het werk kan gaan. Dus niet helemaal onderuit gezakt of naar voren gebogen. Dit kan soms eventjes wel fijn zijn, maar na verloop van tijd ga je dit wel merken in je onderrug met vervelende pijn als resultaat. In de ergste gevallen kun je op zoek naar een fysiotherapeut en daar zit je vast niet op te wachten.

Armleuning

Ook je armen hebben voldoende rust nodig dus zorg ervoor dat de bureaustoel ook aan beide zijden een armleuning op de juiste hoogte bevat. Zo zul je het een heel stuk langer uithouden zonder last ervan te krijgen.

Prijs

De prijzen van bureaustoelen varieren enorm en zo heb je ze dus goedkoop en van meer dan duizend euro. Ga na welke kwaliteit je wilt en het hangt natuurlijk ook af hoeveel stoelen je nodig hebt. Ga op internet eerst eens onderzoeken wat er zoal te koop is voordat je gaat kopen.

(316)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.